In Nederland is geen wetgeving die voorschrijft welke maatregelen genomen moeten worden om vergiftiging of overlijden door koolmonoxidegas te voorkomen. Wel bestaan er Europese normen waarmee de kwaliteit van CO-melders geborgd wordt. Ei Electronics biedt betrouwbare en gecertificeerde CO-melders die voldoen aan deze normen.

31ricdafhsl-_sy300_Jaarlijks overlijden minimaal tien mensen aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging. Een vroegtijdige alarmering dis dus noodzakelijk. Daarom is het zeer belangrijk om naast rookmelders ook betrouwbare VO-melders in een woning te plaatsen.

Het belang van een kwaliteitsmelder

In Nederland is geen wetgeving die voorschrijft welke maatregelen genomen moeten worden om vergiftiging of overlijden door koolmonoxidegas te voorkomen. Wel bestaan er Europese normen waarmee de kwaliteit van CO-melders geborgd wordt. De enige manier om te weten te komen dat je met een kwaliteitsmelder te maken hebt. CO-melders van EI voldoen aan de hoogste standaarden: BS-EN 50291: 2010, EN 50291-2:2010 en zijn voorzien van CE-keur. Het is sterk aan te raden CO-melders te plaatsen die voldoen aan deze normen.

Betrouwbare koolmonoxidemelders 

Ei heeft een uitgebreide range aan betrouwbare koolmonoxidemelders in haar leveringspakket, batterij- of netgevoegd, bedaard of draadloos koppebaar, et cetera. Alle CO-melders van EI Electronics zijn voorzien van een geheugenfunctie die aangeeft of er tijdens afwezigheid van de bewoners een CO-alarm is geweest.

Nieuwe koolmonoxidemelder

Naast deze bestaande koolmonoxidemelders introduceert Ei Electronics nu een nieuw type koolmonoxidemelder: de Ei 208WRF. De RF-module om melders draadloos te kunnen koppelen, is nu af fabriek geïntegreerd in de melder en hoeft niet meer los in de melder geplaatst te worden.

AudioLINK: informatie over onderhoud in één oogopslag

Vaak is het lastig te zien wanneer een melder voor het laatst in alarm is gedaan of hoe het staat met het batterijniveau van de melder. Ei Electronics biedt hiervoor een oplossing met de AudioLINK app kan de installateur. Diverse informatie over het onderhoud van een melder op zijn smartphone bekijken en vervolgens maatregelen nemen. BGedijk de AudioLINK fom op www.eirookmelders.nl/technoscoop-sept.