Het giftige gas koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar. Jaarlijks overlijden minimaal tien mensen aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Marktleider Ei Electronics brengt nu een draadloze CO-blocker op de markt, Bij een te hoge concentratie koolmonoxide wordt automatisch de cv-ketel uitgeschakeld.

Nieuw! CO-blocker

De CO-blocker van Ei bestaat ui de volgende producten: een draadloze relaisbasis (type EI 428), een CO-melder (type EI 208W), RF-module (type EI 200MRF) en een ABL schakelsteker. Alle producten hebben 10-jaars lithium back-up zodat de bewoner tien jaar zorgeloos beschermd is tegen koolmonoxide.

Hoe functioneert de CO-blocker?

De Ei 428 is een relaisbasis met een potentiaalvrij wisselcontact, deze kan tot 5A schakelen. Zodra een CO-melder in alarm gaat, zal deze CO-melder het relaiscontact draadloos aansturen en zo via de aansluiting in de schakelsteker direct de 230V voedingsspanning naar de cv-ketel afschakelen. Er hoeft dus geen bedrading aanwezig te zijn tussen een CO-melder en de relaisbasis. Ook kunnen er eenvoudig meerdere CO-melders geplaatst worden en ingeleerd worden op een relaisbasis. Vaak wordt ook een CO-melder in de ouderslaapkamer geplaatst.

De enige oplossing met gecertificeerde CO-melders

In Nederland is geen wetgeving die voorschrijft welke maatregelen genomen moeten worden om vergiftiging of overlijden door koolmonoxidegas te voorkomen. Wel zijn er normen waaraan elke CO-melder moet voldoen. CO-melders van EI voldoen aan de hoogste standaarden: BS-EN 50291:2010, EN 50291-2:2010 en zijn voorzien van CE-kleur. Ei biedt met de CO-blocker de enige oplossing met een gecertificeerde CO-melder. Het is sterk aan te raden CO-melders te plaatsen die voldoen aan deze normen.

Schijnveiligheid

Uit recent onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar koolmonoxide ongevallen blijkt dat de aanschaf van een nieuwe cv-installatie of periodiek onderhoud geen 100% veiligheid garanderen. Het plaatsen van een CO-blocker is een veilige en eenvoudige oplossing om een koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.