FireAngel heeft de afgelopen jaren nieuwe producten geïntroduceerd. Momenteel biedt zij een compleet pakket aan rook-, hitte- en koolmonoxidemelders, waar mogelijk zowel batterijgevoerd als 230V. De melders zijn draadloos met elkaar te verbinden en zijn voorzien van nieuwe ontwikkelde technieken waardoor ze zorgen voor nog meer veiligheid.

plaats-meldersWat houdt de draadloze Wi-Safe 2 technologie in?

Dit zorgt voor een slimme draadloze en continue communicatie tussen alle melders die voorzien zijn van een Wi-Safe 2 communicatiemodule. Wanneer een melder in dit netwerk rook, hitte of koolmonoxide detecteert, gaan alle melders in het netwerk af. Met de Smart Silence Locatie functie is het mogelijk om alle alarmen uit te zetten behalve degene die het alarm geïnitieerd heeft. Zo is snel te achterhalen waar de bron zich bevindt.

Nog sneller en veiliger – voorzien van nieuwste technieken

De rookmelders zijn voorzien van de Thermoptek techniek. Deze techniek combineert de nieuwste optische en thermische technieken: bij een plotselinge temperatuurstijging verhoogt de gevoeligheid van de melder waardoor deze veel sneller reageert op zowel smulbranden en uitslaande branden, Ook is de kans op ‘vals alarm’ veel kleineer. De hittemelders hebben de slimme Thermistek techniek in zich: wanneer een temperatuurstijging gedetecteerd wordt met de verwachting dat deze de aanspreektemperatuur bereikt, gaat de melder af.

De nieuwste melders: 230V rook- en hittemelders

Deze melders zijn voorzien van bovengenoemde technieken en nog veiliger. Ze zijn leverbaar met of zonder de Wi-Safe 2 technologie. Het grote voordeel van de 230V rook- en hittemelders is, dat ze zijn voorzien van verzegelde Lithium batterij met gegarandeerde levensduur van tien jaar. Ook hebben ze een laag stroomverbruik, doorgaans minder dan 10% van de gemiddelde 230V AC melders.

Wat biedt het totale FireAngel pakket?

  • Een complete range rook-, hitte, en koolmonoxidemelders, waarbij maximaal vijftig apparaten gekoppeld kunnen worden.
  • Locatieschakelaar: een eenvoudige bedieningsunit om het Wi-safe 2 netwerk te controleren. Hiermee kunnen alle draadloze Wi-Safe 2 apparaten uitgeschakeld worden bij een melding en kan een melder die alarmmelding afgeeft snel en efficiënt worden gelokaliseerd. Tevens is het draadloos testen van alle aangesloten Wi-Safe 2 apparaten mogelijk.
  • Aanvullende hulpmiddelen worden mensen die het ‘normale’ geluidssignaal niet goed horen zoals de ‘low frequency sounder’ en ‘strobe and vibrating pad’.