Zorgeloos slapen. Genieten van je nachtrust. Dat kan pas wanneer alle randvoorwaarden zijn geregeld. Een hele belangrijke is brandveiligheid. Rookmelders spelen daar in een cruciale rol. Wist je dat iemand die slaapt rook niet kan ruiken? Zodra we in slaap zijn, is ons reukorgaan uitgeschakeld. Des te belangrijker dat je boven je hoofd, en boven het hoofd van een ieder die je dierbaar is, een rookmelder hangt.

rauchwarnmelder-tg600alInnovatieve technologie

Met de nieuwe standalone rookmelder TG600AL introduceren we een kwalitatief hoogwaardig product waarin alle innovatieve technologie van onze bestaande rookmelders is verwerkt. Zo heeft ook deze rookmelder de Auto Adjusting Technologie. Een techniek die zorgt dat de detectiegevoeligheid elke tien seconde wordt aangepast aan het huidige niveau van vervuiling (stofdeeltjes). Dit garandeert tien jaar lang een betrouwbare werking, waarbij de melder ongevoelig blijft voor binnendringende fijnstof en daarvoor een minimale kans heeft op vals alarm. Wel blijft de melder te allen tijde betrouwbaar voor branddetectie. Daarnaast bevat dit toestel een lithium accu die de gehele levensduur van de rookmelder meegaat.

Compact en helderwit

wij gaven de TG600AL hetzelfde minimalistisch design. Dat je van onze andere rookmelders gewend bent. Hij is alleen een stuk compacter. Daarbij is deze rookmelder helderwit, waardoor hij in geen enkel interieur misstaat. Installatie is zeer eenvoudig. De losse sokkel schroef je als eerste op het plafond. Daarna draai je de rookmelder met een bajonetsluiting op de sokkel. OM de rookmelder handmatig te testen kan de gebruiker de gehele bovenkant van het oppervlak als drukknop gebruiken. Het testgeluid is 75 dB, terwijl bij een echt alarm et geluid op volle sterkte – 85 dB –  zal klinken. Een storingsmelder van het apparaat kan de gebruiker tot acht uur (gedurende zeven dagen) onderdrukken. Dit kan wenselijk zijn wanneer de storingsmelding `s avonds of `s nachts optreedt.

Veilige leefruimtes

Het toestel is niet koppelbaar en daardoor geen vervanging of alternatief voor de in het Bouwbesluit voorgeschreven, gekoppelde en gevoede rookmelders. Desondanks, hoewel ons Bouwbesluit voor brandveiligheid geen rookmelders in leefruimtes voorschrijven, vinden wij dat extra bescherming juist in leefruimtes meer aandacht vereist. Zeker in slaapvertrekken, maar ook in een keuken of een woonkamer, willen we dat een beginnende brand snel wordt opgemerkt. Dat kan alleen als we het bewustzijn vergroten en maatregelen nemen.

Met de scherpe, marktconforme prijs van de TG600AL bieden we huishouders een esthetische vormgegeven, professioneel product, maar bovenal gemoedsrust. Slapen was nog nooit zo zorgeloos.

tg501a

Extra energie voor brandveilige situaties.

Onze veelgebruikte rookmelder TG501A is vanaf heden ook verkrijgbaar met een lithium backupbatterij. Deze netgekoppelde variant zit in vele projecten waar hij jarenlange, trouwe dienst vervuld. Om onze afnemers voor rookmelders een keuze te geven is er nu, naast de TG501A met alkaline batterij, ook de TG501AL met lithiumbatterij beschikbaar. Daarmee kun je voor elk project, ongeacht de wens van de adviseur of opdrachtgever, een passende, brandveilige situatie creëren.