Veilige en duurzame warmwatervoorziening

Duurzaamheid en veiligheid zijn thema’s hier ook bij warmwatervoorziening steeds belangrijker worden. Ongeveer de helft van de koolmonoxide (CO)-vergiftigingen wordt veroorzaakt door (kleine) gasgeisers, met of zonder afvoer. Met name bij oudere gasgeisers dreigt het gevaar van CO-vergiftigingen. in zo’n geval is vervanging door een elektrische geiser een ideale uitkomst.

boiler-merkenVeiligheid

Koolmonoxide is een kleurloos, reukloos, smaakloos en niet irriterend gas dat normaal gezien vrijkomt bij elke (onvolledige) verbranding van hout, kolen, gas, et cetera. Dit impliceert dat elk verwarmings- of heetwatertoestel dat gebruik maakt van deze brandstoffen een potentiële CO-bron is. Met een elektrische geiser kiest u voor een veilige en duurzame warmwatervoorziening. Een elektrische geiser stoot geen CO uit en heeft geen rookgasafvoer nodig.

Energie & water sparen

Toepassing van elektrische geiser levert minimaal 40% energiebesparing op in vergelijking tot bijvoorbeeld een boiler (afhankelijk van het type en gebruik). Bij een decentrale warmwatervoorziening (ieder tappunt een eigen elektrische geiser), levert een elektrische geiser direct warm water, waardoor warmteverlies door lange leidingen wordt vermeden. Daarnaast wordt het toestel alleen ingeschakeld als er warm water wordt gevraagd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een boiler.

Wanneer kiezen voor een elektrische geiser?

 • In situaties waar direct warm water wordt gevraagd
 • In situaties waar geen rookgasafvoer beschikbaar is
 • In situaties waar af en toe warm tapwater wordt gevraagd
 • Als bijverwarming in combinatie met bijvoorbeeld een zonneboiler

De voordelen van een elektrische geiser nog even op een rij

We zetten de toepassingsvoordelen van een elektrische geiser ten opzichte van andere warmwatervoorzieningen, zoals boilers en gasgestookte centrale systemen nog even op een rij.

 • Energiebesparing: een elektrische geiser verbruikt alleen energie als warm water wordt gevraagd en verwarmt het water op de juiste gebruikstemperatuur.
 • Waterbesparing: Bij een decentraal systeem met elektrische geisers, wordt direct warm water geleverd, waardoor niet onnodig water wordt verspild.
 • Kostenbesparing: Door compacte vormgeving eenvoudig te installeren, zonder rookgasafvoer.

Dubbele veiligheid

Bij brand hebben rookmelders zich al vaak als echte levensredders bewezen. Volgens het bouwbesluit in Nederland en in bepaalde delen van Duitsland zijn ze daarom bij nieuwbouw al verplicht en andere landen staan op het punt deze zinvolle regeling te volgen. Om de installateur bij de verdere ontsluiting van deze lucratieve markt te ondersteunen, heeft Gira nu een rookmelder voor thuisgebruik op de markt gebracht waarbij voor het eerst twee detectiemethoden worden toegepast. Deze zorgen niet alleen voor dubbele veiligheid, maar tegelijkertijd voor een uitbreiding van het toepassingsgebied van rookmelders.

Gira rookmelderDe Gira rookmelder Dual/VdS verenigt twee meetprincipes in één apparaat. Als gecombineerde rook- en warmtemelder werkt hij volgens het principe van optisch strooilicht met processorbestuurde signaalverwerking. Daarnaast wordt echter nog een thermodifferentiaalsensor gebruikt die uitsluitend warmte registreert. In ruimte met rook-, damp- of stofontwikkeling kan het optische strooilichtsysteem eenvoudig worden uitgeschakeld en daarmee een vals alarm worden voorkomen – hier garandeert het thermische principe de veiligheid. De Gira rookmelder Dual/VdS optimaliseert niet alleen de detectie van verschillende soorten brand in de ruimte, maar breidt het toepassingsgebied vande kleine levensredder ook uit naar gebieden met onvermijdbare storende invloeden, zoals keukendampen of stof. Daarmee is het apparaat niet alleen geschrikt voor woon- en slaapkamers en gangen, maar ook voor keuken, badkamer of garage en kelderruimten. Het apparaat is vanzelfsprekend BOSEC-gecertificeerd (Belgian Organisation for Security Certification).

De batterijgevoede Gira rookmelder Dual/VdS beschikt over VdS-goedkeuring conform de norm 14604. Het apparaat is uitgerust met een batterijdisselaanduiding. Wanneer geen batterij is geplaatst, kan de rookmelder niet eens op de voet worden vastgezet. De batterijlevensduur bij standalone-gebruik met een lithiumbatterij bedraagt circa tien jaar. De beveiliging tegen ompoling voorkomt beschadiging van het apparaat door verkeerd geplaatste batterijen. De Gira rookmelder Dual/VdS beschikt daarnaast over een automatische zelftest die alle apparaatfuncties regelmatig controleert, inclusief de batterijlevensduur. Door de processorbestuurde vervuilingsbewaking is het apparaat zeer betrouwbaar met betrekking tot valse alarmen. Via de geïntegreerde functieknop kunnen te allen tijden de afzonderlijke productfuncties worden geactiveerd, zoals bijvoorbeeld het uitschakelen van het apparaat gedurende vijftien minuten. Door middel van een voet met netvoeding kan de Gira rookmelder Dual/VdS ook in het 230V lichtnet worden gebruikt.

 

Gira rookmelder

De functies van het apparaat kunnen optioneel worden uitgebreid met een draadloze of relaismodule. Bij alle typen bedrijf kunnen maximaal veertig rookmelders onderling worden gekoppeld. In een noodgeval slaat één Gira rookmelder Dual/VdS alarm en activeert deze alle aangesloten rookmelders die vervolgens ook alarm slaan. Een luid, pulserend waarschuwingssignaal van circa 85dB(A) wekt de bewoners zelf uit een diepe slaap.

Gira: rookmelder met Q-Label

Gira rookmelder

Het Q-Label is een nieuw kwaliteits-keurmerk voor hoogwaardige rookmelders. Het garandeert apparaten met een lange levensduur, minder valse alarmen, een hoge bestendigheid – tegen bijvoorbeeld externe invloeden – en met vast gemonteerde batterijen die ten minste tien jaar mee aan. Sinds januari 2015 biedt Gira de rookmelder Dual ook in een Q-versie aan.

De Gira rookmelder Dual Q is dubbel veilig, omdat hij werkt met twee detectiemethoden. Naast het strooilichtprincipe meten warmtesensoren de temperatuurveranderingen in de ruimte. Daarmee kunnen diverse soorten branden – bijvoorbeeld vloeistofbranden – sneller en betrouwbaarder worden gedetecteerd. In omgevingen met onvermijdbare storende invloeden, zoals keukendampen, stof en elektrische storingen, laat het alarmgedrag zich bovendien beter controleren. De levensduur van de Gira rookmelder Dual Q bedraagt inclusief batterij gegarandeerd ten minste tien jaar.

Veilig CO-melders koppelen aan rook- en hittemelders

Met de Ei450 controle-unit kunt u op afstand draadloos gekoppelde rook- hitte- en CO-melders bedienen met één knop. Bovendien biedt de Ei450 de unieke mogelijkheid om op een veilige manier CO-melders te koppelen aan rook- en hittemelders.

128084083Drie functies

De controle-unit heeft drie functies. Wanneer de melders in rust zijn, kunt u de controle-unit gebruiken om de melders te testen. Als de melders in alarm zijn, is de drukknop te gebruiken om de bron van het alarm te lokaliseren (locatie). Hierbij gaan alle melders in rust, behalve de melder die het alarm begon. Wanneer de knop daarna opnieuw wordt ingedrukt, gaan alle melders uit alarm (Silence).

Bestaande (bedrade) installaties

De Ei450 controle-unit kan ook eenvoudig worden toegepast op bestaande bedrade systemen door bij één van de bestaande melders een Ei168RC RF sokkel te plaatsen. De functies Test, Locatie en Hush op de Ei450 werken dan ook op de bedrade melders mits deze van RC-serie zijn.

Toepassing

De controle-unit is interessant voor elke situatie waar twee of meer gekoppelde melders aanwezig zijn. Met behulp van de Locatie-functie kan snel de melder worden gevonden die alarm geeft. Dit maakt de controle-unit ideaal voor kamergewijze verhuur, aangezien het niet nodig is om alle kamers apart te controleren.

Combinerenrook- en CO-melders

Alarmsituaties voor rook en koolmonoxide vragen een volledige andere reactie. bij CO moet gezorgd worden voor ventilatie, bij brand juist niet. Hierdoor is het normaal niet aan te bevelen om CO-melders te koppelen met rook- en hittemelders. De nieuwe Ei450 draadloze controle-unit biedt de oplossing om dit op verantwoorde wijze te doen. Duidelijk oplichtende brand- of CO-symbolen geven aan welk alarm er is, zodat de bewoner weet welke maatregelen genomen moeten worden.

ECO-radiator met decoratieve voorzijde

Met de Planar ECO en de Planar Style ECO past Stelrad voor het eerst de revolutionaire ECO-technologie toe op decoratieve radiatoren. Hiermee speelt Stelrad gericht in op de groeiende marktvraag naar stijlvolle aantrekkelijke radiatoren die bijdragen aan een energiezuinige woning.

planar-eco_sv_ml170Energiezuinig

Uniek aan de Stelrad ECO-technologie is het concept waarbij de directe instroom van warm water eerst in de voorste plaat plaatsvindt, waardoor deze een hogere temperatuur heft, en pas daarna naar de achterste plaats stroomt. Dit zorgt voor meer stralingswarmte aan de voorzijde, waardoor het comfortgevoel verhoogt. Als gevolg van het doorstromingsconcept is de achterste plaat ook minder warm dan bij de conventionele paneelradiatoren. Er gaat dus minder stralingswarmte verloren door de muur via de achterkant van de radiator.

Dankzij de gepatenteerde ECO-technologie staan ook deze nieuwkomers garant voor energiezuinigheid. De unieke en vernieuwende techniek van de ECO-radiator verhoogt uw comfortgevoel, verhoogt de efficiënte van uw verwarmingsinstallatie en vermindert de CO2-uitstoot. Bovendien daalt uw energiefactuur tot 10.5%. Deze besparing werd bevestigd met een Kiwa-certificaat. Als eerste en enige radiator behaalde Stelrad ECO-radiator een ISSO gelijkwaardigheidsverklaring. dit wil zeggen dat de ECO-radiator op lage, maar ook op hoge systeemtemperaturen EPC-verlagend is.

Waarom een Stelrad Planar ECo radiator?

 • EPC-verlaging bij lage, maar ook bij hoge temperaturen
 • Behoud van comfortgevoel, ook bij lage temperatuur systemen door de snellere opwarming en verhoogde straling
 • Beter systeemrendement door de lagere retourtemperatuur
 • Perfect te combineren met hybride systemen
 • Geschrikt voor hernieuwbare energie
 • Flexibiliteit bij het monteren en aansluiten van de ECO-radiator dankzij verschillende aansluitmogelijkheden
 • Links en rechts monteerbaar ventiel

Past in elk interieur

De Planar ECO en de Planar Style ECO sluiten naadloos aan bij ons bestaand gamma van decoratieve radiatoren.

 • De planar ECO past met zijn vlakke voorplaat perfect bij de Compact Planar en Vertex Plan.
 • De gestileerde voorplaat van de Planar Style ECO is uitstekend te combineren met de Compact Style en Vertex Style.

Word een Nest Pro via Thuiscomfort

Een zelflerende, slimme thermostaat die met de smartphone te bedienen is.Nest van Google brengt die comfort onder handbereik. Word nu een Nest Pro via ons inspiratieplatform en speel in op deze vraag naar een moderne, zuinige verwarmingsoplossing

jpg813Een warm nest met Nest van Google

Google is een merk dat garant staat voor innovatie en een enorme aantrekkingskracht uitoefent op consumenten. De Nest slimme, lerende thermostaat is – zoals we dat van Google mogen verwachten – gebouwd op briljante technologie en uitgevoerd in een modern designjasje. Bediening van modulerende Nest-thermostaat is even simpel als doeltreffende: gebruikers draaien de temperatuur op de herkenbare, ronde muurthermostaat naar boven of beneden. Het systeem onthoudt vervolgens wanneer dit gebeurt en ‘onthoudt’ dat. Om hier in het vervolg rekening me te houden bij het bedienen van de centrale verwarming. Op die manier behoort het tijdrovende instelwerk van standaard thermostaten met Nest voorgoed tot het verleden.

Bediening met een app

Google Nest kan niet alleen bediend worden op de thermostaat zelf, maar ook met een app. Zo zien gebruikers op afstand welke temperatuur het in huis is – om eventueel de kachel hoger of lager te zetten. Op die manier komen zij nooit meer in een koud huis thuis. Ook kunnen zij direct ingrijpen als onderweg blijkt dat de kachel nog brandt. Hierdoor, en door de zelflerende functionaliteit, zorgt Nest ervoor dat het energieverbruik in huishoudens daalt, en daarmee de energiekosten. Dit energieverbruik wordt ook inzichtelijk gemaakt via de app.

Ook de Nest-bewakingscamera en de slimme rookmelder van Nest, zijn aan te sluiten op de Nest thermostaat en dus te bedienen via de app.

Nest Pro-programma

Speciaal voor thuiscomfort-partners bestaat nu de mogelijkheid om Nest Pro te worden. De doelgroep van Thuiscomfort.nl, senioren, hecht aan comfort en wil ontzorgd worden. Nest herkent dit en promoot actief een professionele installatie van haar slimme thermostaat. Om die reden stelt zij haar nest Pro-programma graag open voor de Thuiscomfort-specialisten.

Training

Technische Unie heeft al het trainingsmateriaal in huis dat nodig is om een goed begrip te krijgen van Nest en hoe u de slimme thermostaat kunt installeren. In bijeenkomsten van één dag leiden we u in ons opleidingscentrum in Maarsen graag op tot Nest Pro. Heeft u naderhand vragen? Neem dan telefonisch contact op met een Nest-technicus via de Pro-hotline.

Leads

Als Nest Pro bent een vertrouwde partner die Nest-producten installeert bij mensen thuis. Houd uw gegevens actueel bij Nest zelf ontvang relevatie leads van klanten in uw omgeving. Bovendien wordt u vanzelfsprekend opgenomen in de lijst van Thuiscomfortparterns die Nest pro zijn. Want alleen dan kunt u vanuit ons inspiratieplatform aanvragen voor Nest ontvangen.

Tools

Als Nest Pro krijgt u toegang tot speciale verkoop- en marketingtools. Hiermee laat u potentiële klanten weten dat u de thermostaat verkoopt waarnaar ze op zoek zijn.

Laat uw bedrijf groeien met Nest

Nest-producten zijn populair vanwege het prachtige design, de vele innovatieve functies en het intuïtieve gebruik. Andere pluspunten zijn de grote compatibiliteit met  bestaande systemen, de naadloze samenwerking en de eenvoudige installatie.

Het Nest Pro-programma biedt alles wat u nodig het om Nest-producten te demonstreren, verkopen en installeren.

Nieuwe Firex 230V melders

kf30Chubb fire & Securtity introduceert nieuwe lijn Firex rookmelders KF20, KF20R en de hitte melder KF30. Dit zijn de opvolgers van de bekende Firex modellen 4973, 4985 en 4899. De melders zijn microprocessor gestuurd en hebben een ingebouwde vervuilingscompensatie die vervuiling van de optische kamer automatisch controleert. Het energieverbruik is 70% minder dan de vorige generatie Firex melders. Bij renovatie zijn de nieuwe melders direct op de bestaande Firex montageplaats te bevestigen. Het alarmgeheugen met led biedt extra gemak; het laat direct zien welke melder als eerste in alarm is gegaan. De KF20 en KF30 Firex melders zijn bij uitstek geschrikt voor gebouwen met woonfunctie waar comfort het bouwbesluit rookmelders worden geëist(nieuwbouwwoningen, studentenhuisvesting en kamergewijze verhuur).

 

CO-blocker schakelt cv uit bij CO detectie

Het giftige gas koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar. Jaarlijks overlijden minimaal tien mensen aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Marktleider Ei Electronics brengt nu een draadloze CO-blocker op de markt, Bij een te hoge concentratie koolmonoxide wordt automatisch de cv-ketel uitgeschakeld.

Nieuw! CO-blocker

De CO-blocker van Ei bestaat ui de volgende producten: een draadloze relaisbasis (type EI 428), een CO-melder (type EI 208W), RF-module (type EI 200MRF) en een ABL schakelsteker. Alle producten hebben 10-jaars lithium back-up zodat de bewoner tien jaar zorgeloos beschermd is tegen koolmonoxide.

Hoe functioneert de CO-blocker?

De Ei 428 is een relaisbasis met een potentiaalvrij wisselcontact, deze kan tot 5A schakelen. Zodra een CO-melder in alarm gaat, zal deze CO-melder het relaiscontact draadloos aansturen en zo via de aansluiting in de schakelsteker direct de 230V voedingsspanning naar de cv-ketel afschakelen. Er hoeft dus geen bedrading aanwezig te zijn tussen een CO-melder en de relaisbasis. Ook kunnen er eenvoudig meerdere CO-melders geplaatst worden en ingeleerd worden op een relaisbasis. Vaak wordt ook een CO-melder in de ouderslaapkamer geplaatst.

De enige oplossing met gecertificeerde CO-melders

In Nederland is geen wetgeving die voorschrijft welke maatregelen genomen moeten worden om vergiftiging of overlijden door koolmonoxidegas te voorkomen. Wel zijn er normen waaraan elke CO-melder moet voldoen. CO-melders van EI voldoen aan de hoogste standaarden: BS-EN 50291:2010, EN 50291-2:2010 en zijn voorzien van CE-kleur. Ei biedt met de CO-blocker de enige oplossing met een gecertificeerde CO-melder. Het is sterk aan te raden CO-melders te plaatsen die voldoen aan deze normen.

Schijnveiligheid

Uit recent onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar koolmonoxide ongevallen blijkt dat de aanschaf van een nieuwe cv-installatie of periodiek onderhoud geen 100% veiligheid garanderen. Het plaatsen van een CO-blocker is een veilige en eenvoudige oplossing om een koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.

Nieuwe normen voor brandveiligheid van kabels

De inwerkingtreding per 1 juli 2016 van de nieuwe Europese verordening bouwproducten (CPR) heeft niet alleen gevolgen voor fabrikanten, importeurs en distributeurs. Ook bestekschrijvers, architecten en installateurs zijn verantwoordelijk voor het selecteren van het juiste product met de bijbehorende brandklasse voor de situatie. Om aan de nieuwe regelgeving te voldoen introduceert Nexans een nieuwe generatie brandveilige kabels.

CE-markering en prestatieverklaring

De essentie van CPR is de verplichting om bouwproducten ven een CE-markering te voorzien, gekoppeld aan een zogenaamde ‘Declarotion of Performance’ (DOP). Met deze predatieverklaring worden eindgebruikers geïnformeerd over de prestaties van het product in de beoogde toepassing. Op basis van de informatie kunnen bestekschrijvers, architecten en installateurs producten onderling vergelijken om tot een juiste keuze te komen.

Nieuwe vormen voor brandgedrag

Ook kabels vallen onder VPR met betrekking tot hun gedrag bij brand. De nieuwe Europese norm EN50575-2014 geeft eisen voor het brandgedrag van kabels. Het betref hier elektriciteitskabels en communicatiekabels met geleiders van metaal en glas (glasvezel), voor vaste installatie in bouwwerken, zowel gebouwen als civieltechnische werken. Kabels worden hierbij geclassificeerd in verschillende brandklassen.

Nederlandse norm NEN 8012

In Nederland zijn de nieuwe eisen verwerkt in NEN 8012, Die de ‘Nederlandse Technische afspraak NTA 8012’ vervangt. NEN 8012 geeft een methodiek. Voor een keuze van het kabeltype in de instantie, ter beperking van het gevaar van brandvoortplantring en rookontwikkeling (‘reaction to fire’) van en via deze elektrische leidingen. Bovendien wordt in deze methodiek rekening gehouden met het beperken van de gevolgschade van brand. De ingangsdatum van de nieuwe wet- en regelgeving is 1 juli 2016. Er is een overgangsperiode van één jaar vastgesteld, vanaf 1 juli 2017 is de nieuwe vet- en regelgeving verplicht.

Nieuwe generatie brandveilige kabels

Om aan de nieuwe regelgeving te woldoen zal NExans een nieuwe generatie brandveilige kabels introduceren, geheel in overeenstemming met de nieuwe wet- en regelgeving. De introductie van deze uitgebreide range CE-gemarkeerde kabels en bijbehorende prestatie verklaring, val geleidelijk plaatsvinden. Ook zal Nexans bestekschrijvers, architecten, installateurs en groothandels gedurende de overgangsperiode helpen om te kunnen voldoen aan de nieuwe regelgeving.

Nieuwe generatie radiatoren: Radson E.Flow Integra

In het najaar van 2015 lanceert Radson de E.Flow Integra, een nieuwe generatie paneelradiatoren met een diagonale waterdoorstroming en acht aansluitingen. De nieuwe radiatoren betekenen een verbetering op het vlak van warmteverspreiding, efficiëntie en installatiegemak.

radson_eflow_article

Energienormen
Met de nieuwe E.Flow radiator speelt Radson actief in op marktontwikkelingen en toekomstige energienormen. De diagonale waterdoorstroming zorgt immers voor een meer homogene warmteverdeling. Met acht aansluitingen, inclusief middenaansluiting, is de E.Flow Integra geschikt voor renovatie én nieuwbouw.

Voorgemonteerd
Bovendien is deze radiator snel en efficiënt te plaatsen en wordt hij, zoals alle Radson radiatoren, volledig voorgemonteerd geleverd. Ten slotte is de E.Flow is voorzien van een doordacht Kv-concept, dat zo nauwkeurig is af te stellen dat het hydraulisch evenwicht binnen het totale verwarmingssysteem te allen tijde gegarandeerd is.

Koolmonoxidemelders redden levens

Jaarlijks overlijden gemiddeld 10 mensen aan koolmonoxidevergiftiging. In Nederland zijn er bijvoorbeeld nog tal van woningen met ondeugdelijke geisers of cv-installaties. Anders dan gedacht, garandeert de aanschaf van een nieuwe cv-installatie geen 100% veiligheid. Windterugslag op de cv-afvoer, kleine gebruiksschades en onjuiste montage kunnen voor problemen zorgen.

ei_co-melder_article

Gevaren van het reukloze koolmonoxidegas in beeld gebracht

In Nederland is er geen wetgeving die voorschrijft welke maatregelen genomen moeten worden om vergiftiging of overlijden door koolmonoxidegas (officieel: CO) te voorkomen. Voor leverancier van rook-, hitte- en koolmonoxidemelders Hemmink reden om het onderwerp maatschappelijk en politiek aan te kaarten. Daarom heeft zij opdracht gegeven om een animatiefilm te laten maken, die uitleg geeft over dit giftige gas, de werking en de gevaren. Door het delen van onderstaande film hoopt Hemmink de samenleving bewust te maken van de koolmonoxidegevaren.

Reukloos koolmonoxidegas

Koolmonoxide (CO) is een kleurloos, smaakloos, reukloos gas dat afkomstig is van de onvolledige verbranding van brandstof en staat bekend als ‘de stille moordenaar’. Zonder goede ventilatie kan het gas tot dodelijke niveaus opbouwen. Daarbij is het niet noodzakelijk dat CO in grote hoeveelheden voorkomt. Zelfs een kleine hoeveelheid gas is voldoende om ziek te maken.

Symptomen CO-vergiftiging

Koolmonoxidegas neemt in rode bloedcellen de plaats in van zuurstof. Een kleine blootstelling aan koolmonoxide kan al branderige ogen, misselijkheid, braken, duizeligheid, ernstige hoofdpijn, ademhalingsproblemen en verwarring veroorzaken. Extra gevaarlijk daarbij is dat mensen die symptomen gemakkelijk verwarren met andere, veel voorkomende en minder schadelijke ziekten, zoals voedselvergiftiging of griep.

Risico verkleinen

Goed onderhoud van cv-installaties en geisers verkleint de kans op koolmonoxide-vorming. Ook voor andere verbrandingsapparaten geldt dit. Een volgende belangrijke stap is het installeren van een of meerdere koolmonoxidemelders en deze regelmatig (minstens eens per maand) te testen. (bron: Thuiscomfort.nl)

Veiligheid

Technische Unie heeft in het kader van de Week van de Veiligheid de themapagina Veiligheid gelanceerd. Naast informatie over rook- en CO-melders, leest u daar nog veel over Brandpreventie in het algemeen en ander nieuws op het gebied van Veiligheid.

Trend: elektrische radiator in badkamer

Wat is het toch lekker om de badkamer ’s ochtends vlot en tijdig op een behaaglijke temperatuur te hebben. Met de moderne vloerverwarming is dit uitgerekend in de badkamer een probleem. Elektrische radiatoren zijn de ideale oplossing en daardoor een trend.

Een huishouden gebruikt de badkamer gemiddeld één tot anderhalf uur per dag. In de badkamers van de Benelux is het in de morgen spitsuur. Van haastig tot meditatief, ieder heeft zijn/haar eigen ritueel om daarna de dag fris te kunnen beginnen.

trend_elektrische_radiator_article

Koud in de badkamer

Dat daarná is belangrijk. Want ‘een fris begin’ te letterlijk nemen en iedere ochtend kippenvel is geen goede start. Van de snelle scheerder tot de douchetijdrekker, een aangename temperatuur komt alle onlangs ontwaakten ten goede. De lage-temperatuur-vloerverwarming (LTV) in moderne badkamers zorgt in de badkamer voor dezelfde constante basistemperatuur als in de rest van de woning. Wat in de woonkamer lekker is, voelt in de badkamer echter koud aan. Zeker als je net uit bed komt met een ochtendjas of nog minder aan.

Tanden

De thermostaat dan maar een tandje hoger? Maak er maar een paar flinke tanden van. Want de hele woning ‘profiteert’ mee, terwijl juist in de badkamer de kou niet eens helemaal uit de lucht is. Hier kun je voor het verwarmen nu eenmaal niet de gehele vloer benutten. Bovendien ligt de gewenste temperatuur hoger dan in de rest van de woning. Tegen de tijd dat het in de badkamer voelbaar warmer wordt, sta je al met je jas aan in de hal.

Traagheid

Een nadeel van LTV is nu eenmaal traagheid. De algemene klacht is dat LTV het vermogen mist om de gehele badkamer voldoende warm te krijgen. De elektrische radiatoren van Zehnder bieden hiervoor de oplossing. Elektrische radiatoren zijn in deze (veelvoorkomende!) gevallen in combinatie met vloerverwarming ideaal. De ruimte neemt binnen vijf tot tien minuten de gewenste temperatuur aan. Een timer zorgt desgewenst dat de radiator op gezette tijden aan en weer uit gaat. Handmatig gebruik is natuurlijk ook mogelijk. De luxer uitgevoerde radiatoren beschikken over een klokprogramma dat reageert op de ruimtetemperatuur.

badkamer-verwarming

Assortiment

Zehnder heeft een zeer uitgebreid assortiment hoogwaardige kwaliteit elektrische badkamerradiatoren, voor ieders smaak en budget. Bijna alle (design)radiatoren van Zehnder zijn in een elektrische uitvoering verkrijgbaar. Voor de installateur zijn ze in de badkamer eenvoudig (bij) te plaatsen.

Plaatsing

Er is bij de installatie geen extra leidingwerk nodig. Het is enkel zaak om rekening te houden met een stopcontact op voldoende afstand tot de waterpunten. Dit is onder vaklui common sense. Een installateur zal de radiator niet boven het bad hangen. Die weet ook dat legionella het prettig vindt als de koudwaterleiding een tikkie verwarmd wordt. Dus een radiator heeft altijd minstens 60 centimeter afstand van de wasbak. Zo eenvoudig is het. Voor de installateur én voor de klant. Want die krijgt de radiatoren ‘stekkerklaar’ geleverd met een gebruiksvriendelijke bediening.

Zuinig

De radiatoren zorgen weliswaar voor een kleine piek in elektriciteitsverbruik, de cv laag houden levert een grotere besparing op gas. In combinatie met zonnepanelen wordt het verbruik zelfs gratis – ook een overweging waard. Het kan dus ook comfortabel en zuinig tegelijk. Droogloopbeveiliging beschermt de radiator tegen oververhitting en dankzij de timerfunctie zal de radiator nooit onnodig aan staan. Uiteraard zijn alle Zehnder-radiatoren uitgebreid gecontroleerd en aan veiligheidstests onderworpen. Van instapmodel (Zehnder Zeno E) tot strak design (Zehnder Vitalo E), Zehnder heeft tientallen modellen en oplossingen voor een comfortabel verwarmde badkamer. Van 300 tot 1.200 Watt, dus voor iedere badkamer en warmtebehoefte.

Nieuwe Chubb Firex-lijn 230V-melders

Chubb Fire & Security introduceert de nieuwe lijn Firex rookmelders KF20, KF20R en de hittemelder KF30. Dit zijn de opvolgers van de bekende Firex modellen 4973,4985 en 4899.

firex-article

Energiezuinig

De melders zijn microprocessor-gestuurd en hebben een ingebouwde vervuilingscompensatie die vervuiling van de optische kamer automatisch controleert. Het energieverbruik is 70% lager dan de vorige generatie Firex melders.

Eenvoudig te monteren

Bij renovatie zijn de nieuwe melders direct op de bestaande Firex montageplaat te bevestigen. Het alarmgeheugen met led biedt extra gemak; het laat direct zien welke melder als eerste in alarm is gegaan.

Bouwbesluit

De KF20 en KF30 Firex melders zijn bij uitstek geschikt voor gebou¬wen met woonfunctie waar conform het bouwbesluit rook¬melders worden geëist (nieuwbouwwoningen, studentenhuisvesting en kamergewijze verhuur).

Schuimblussers tot -30C

De speciale samenstelling van het Bioclass IFP blusschuim zorgt er voor dat deze B6C-IFP en de B(C-IFP brandblussers goed buiten te gebruiken zijn, zelfs tot -30C. deze eigenschap zorgt ervoor dat ze kunnen worden toegepast in ruimtes waar vorst risico’s zijn, maar de omstandigheden wel blusschuim vereisen.

86

Pluspunten van Saval IFP blussers.

 • Voorzien van Milieukleur
 • Vorstvrij tot wel -30C
 • Veilig op Elektrische apparaten
 • Gemakkelijk te hervullen
 • Optimale werplengte voor bestrijding van de brandhaard op geruimde afstand.
 • Zeer geringe gavenschade na gebruik
 • Eenvoudige bediening, ook voor minder ervaren gebruikers

Toepassingen

Nabij vries- en/of koelcellen, in parkeergarages veilinggebouwen, tunnels en andere ‘vorst-gevoelige’ gebouwen en gebeden tot -30C

Compleet pakket rook-,hitte- en koolmonoxidemelders

FireAngel heeft de afgelopen jaren nieuwe producten geïntroduceerd. Momenteel biedt zij een compleet pakket aan rook-, hitte- en koolmonoxidemelders, waar mogelijk zowel batterijgevoerd als 230V. De melders zijn draadloos met elkaar te verbinden en zijn voorzien van nieuwe ontwikkelde technieken waardoor ze zorgen voor nog meer veiligheid.

plaats-meldersWat houdt de draadloze Wi-Safe 2 technologie in?

Dit zorgt voor een slimme draadloze en continue communicatie tussen alle melders die voorzien zijn van een Wi-Safe 2 communicatiemodule. Wanneer een melder in dit netwerk rook, hitte of koolmonoxide detecteert, gaan alle melders in het netwerk af. Met de Smart Silence Locatie functie is het mogelijk om alle alarmen uit te zetten behalve degene die het alarm geïnitieerd heeft. Zo is snel te achterhalen waar de bron zich bevindt.

Nog sneller en veiliger – voorzien van nieuwste technieken

De rookmelders zijn voorzien van de Thermoptek techniek. Deze techniek combineert de nieuwste optische en thermische technieken: bij een plotselinge temperatuurstijging verhoogt de gevoeligheid van de melder waardoor deze veel sneller reageert op zowel smulbranden en uitslaande branden, Ook is de kans op ‘vals alarm’ veel kleineer. De hittemelders hebben de slimme Thermistek techniek in zich: wanneer een temperatuurstijging gedetecteerd wordt met de verwachting dat deze de aanspreektemperatuur bereikt, gaat de melder af.

De nieuwste melders: 230V rook- en hittemelders

Deze melders zijn voorzien van bovengenoemde technieken en nog veiliger. Ze zijn leverbaar met of zonder de Wi-Safe 2 technologie. Het grote voordeel van de 230V rook- en hittemelders is, dat ze zijn voorzien van verzegelde Lithium batterij met gegarandeerde levensduur van tien jaar. Ook hebben ze een laag stroomverbruik, doorgaans minder dan 10% van de gemiddelde 230V AC melders.

Wat biedt het totale FireAngel pakket?

 • Een complete range rook-, hitte, en koolmonoxidemelders, waarbij maximaal vijftig apparaten gekoppeld kunnen worden.
 • Locatieschakelaar: een eenvoudige bedieningsunit om het Wi-safe 2 netwerk te controleren. Hiermee kunnen alle draadloze Wi-Safe 2 apparaten uitgeschakeld worden bij een melding en kan een melder die alarmmelding afgeeft snel en efficiënt worden gelokaliseerd. Tevens is het draadloos testen van alle aangesloten Wi-Safe 2 apparaten mogelijk.
 • Aanvullende hulpmiddelen worden mensen die het ‘normale’ geluidssignaal niet goed horen zoals de ‘low frequency sounder’ en ‘strobe and vibrating pad’.

Laat het stookseizoen maar komen met VSH

In één keer alle appendages bij de hand tijdens de plaatsing van een nieuwe cv-ketel wordt wel heel gemakkelijk met de complete VSH ketelaansluitslet, KAS 10. Met dit pakket grijpt u nooit mis en heeft u alle belangrijke onderdelen direct beschikbaar.

cv-vsh-inst-kas-10

De VSH producten zijn van hoe kwaliteit en staan garant voor betrouwbaarheid, installatiegemak en een snelle montage. Keuren zoals Kiwa, CE en GASTEC QA keven de zekerheid dat het om gecertificeerde artikelen gaat, waarop u kunt vertrouwen. De expansievatconsole zorgt voor een stabiele en solide bevestiging van het expansievat aan de wand. Op de console is naast de aansluiting voor een expansievat, de retourleiding en een ontluchtingsstop ook een extra zei-aansluiting aanwezig. Hierin kan de vuil- en aftapkraan gemonteerd worden of, als dat qua leidingloop beter uitkomt, de retourleiding.

De VSH boilerinlaatcombinatie heeft een VSH Super knelaansluiting met draaibare trechter en doorstroomcapaciteit van maximaal 2780 l/h bij 1 bar drukverschil, wat zorgt voor een zeer geringe drukval onder de klep.

Handige details

De KAS 10 onderscheidt zich door nog meer handige details. Zo voorkomt de gewapende vulslang dat er knikken ontstaan, de blind-/ontluchtingsstop zijn voorzien van O-ring afdichting en de vul-/aftapkraan hebben een zelf dichtende pakking die montage vereenvoudigt. De appendages zijn voorzien van solide en soepel draaiende knelaansluiting waar VSH bekend om is. Het advies van VSH is dan ook: kies voor de KAS 10 en zorg daarmee voor een snelle, complete montage en een tevrede klant!

 

Het belang van een kwaliteits-koolmonoxidemelder

In Nederland is geen wetgeving die voorschrijft welke maatregelen genomen moeten worden om vergiftiging of overlijden door koolmonoxidegas te voorkomen. Wel bestaan er Europese normen waarmee de kwaliteit van CO-melders geborgd wordt. Ei Electronics biedt betrouwbare en gecertificeerde CO-melders die voldoen aan deze normen.

31ricdafhsl-_sy300_Jaarlijks overlijden minimaal tien mensen aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging. Een vroegtijdige alarmering dis dus noodzakelijk. Daarom is het zeer belangrijk om naast rookmelders ook betrouwbare VO-melders in een woning te plaatsen.

Het belang van een kwaliteitsmelder

In Nederland is geen wetgeving die voorschrijft welke maatregelen genomen moeten worden om vergiftiging of overlijden door koolmonoxidegas te voorkomen. Wel bestaan er Europese normen waarmee de kwaliteit van CO-melders geborgd wordt. De enige manier om te weten te komen dat je met een kwaliteitsmelder te maken hebt. CO-melders van EI voldoen aan de hoogste standaarden: BS-EN 50291: 2010, EN 50291-2:2010 en zijn voorzien van CE-keur. Het is sterk aan te raden CO-melders te plaatsen die voldoen aan deze normen.

Betrouwbare koolmonoxidemelders 

Ei heeft een uitgebreide range aan betrouwbare koolmonoxidemelders in haar leveringspakket, batterij- of netgevoegd, bedaard of draadloos koppebaar, et cetera. Alle CO-melders van EI Electronics zijn voorzien van een geheugenfunctie die aangeeft of er tijdens afwezigheid van de bewoners een CO-alarm is geweest.

Nieuwe koolmonoxidemelder

Naast deze bestaande koolmonoxidemelders introduceert Ei Electronics nu een nieuw type koolmonoxidemelder: de Ei 208WRF. De RF-module om melders draadloos te kunnen koppelen, is nu af fabriek geïntegreerd in de melder en hoeft niet meer los in de melder geplaatst te worden.

AudioLINK: informatie over onderhoud in één oogopslag

Vaak is het lastig te zien wanneer een melder voor het laatst in alarm is gedaan of hoe het staat met het batterijniveau van de melder. Ei Electronics biedt hiervoor een oplossing met de AudioLINK app kan de installateur. Diverse informatie over het onderhoud van een melder op zijn smartphone bekijken en vervolgens maatregelen nemen. BGedijk de AudioLINK fom op www.eirookmelders.nl/technoscoop-sept.

Jarenlange veiligheid zonder enige omkijken

Zorgeloos slapen. Genieten van je nachtrust. Dat kan pas wanneer alle randvoorwaarden zijn geregeld. Een hele belangrijke is brandveiligheid. Rookmelders spelen daar in een cruciale rol. Wist je dat iemand die slaapt rook niet kan ruiken? Zodra we in slaap zijn, is ons reukorgaan uitgeschakeld. Des te belangrijker dat je boven je hoofd, en boven het hoofd van een ieder die je dierbaar is, een rookmelder hangt.

rauchwarnmelder-tg600alInnovatieve technologie

Met de nieuwe standalone rookmelder TG600AL introduceren we een kwalitatief hoogwaardig product waarin alle innovatieve technologie van onze bestaande rookmelders is verwerkt. Zo heeft ook deze rookmelder de Auto Adjusting Technologie. Een techniek die zorgt dat de detectiegevoeligheid elke tien seconde wordt aangepast aan het huidige niveau van vervuiling (stofdeeltjes). Dit garandeert tien jaar lang een betrouwbare werking, waarbij de melder ongevoelig blijft voor binnendringende fijnstof en daarvoor een minimale kans heeft op vals alarm. Wel blijft de melder te allen tijde betrouwbaar voor branddetectie. Daarnaast bevat dit toestel een lithium accu die de gehele levensduur van de rookmelder meegaat.

Compact en helderwit

wij gaven de TG600AL hetzelfde minimalistisch design. Dat je van onze andere rookmelders gewend bent. Hij is alleen een stuk compacter. Daarbij is deze rookmelder helderwit, waardoor hij in geen enkel interieur misstaat. Installatie is zeer eenvoudig. De losse sokkel schroef je als eerste op het plafond. Daarna draai je de rookmelder met een bajonetsluiting op de sokkel. OM de rookmelder handmatig te testen kan de gebruiker de gehele bovenkant van het oppervlak als drukknop gebruiken. Het testgeluid is 75 dB, terwijl bij een echt alarm et geluid op volle sterkte – 85 dB –  zal klinken. Een storingsmelder van het apparaat kan de gebruiker tot acht uur (gedurende zeven dagen) onderdrukken. Dit kan wenselijk zijn wanneer de storingsmelding `s avonds of `s nachts optreedt.

Veilige leefruimtes

Het toestel is niet koppelbaar en daardoor geen vervanging of alternatief voor de in het Bouwbesluit voorgeschreven, gekoppelde en gevoede rookmelders. Desondanks, hoewel ons Bouwbesluit voor brandveiligheid geen rookmelders in leefruimtes voorschrijven, vinden wij dat extra bescherming juist in leefruimtes meer aandacht vereist. Zeker in slaapvertrekken, maar ook in een keuken of een woonkamer, willen we dat een beginnende brand snel wordt opgemerkt. Dat kan alleen als we het bewustzijn vergroten en maatregelen nemen.

Met de scherpe, marktconforme prijs van de TG600AL bieden we huishouders een esthetische vormgegeven, professioneel product, maar bovenal gemoedsrust. Slapen was nog nooit zo zorgeloos.

tg501a

Extra energie voor brandveilige situaties.

Onze veelgebruikte rookmelder TG501A is vanaf heden ook verkrijgbaar met een lithium backupbatterij. Deze netgekoppelde variant zit in vele projecten waar hij jarenlange, trouwe dienst vervuld. Om onze afnemers voor rookmelders een keuze te geven is er nu, naast de TG501A met alkaline batterij, ook de TG501AL met lithiumbatterij beschikbaar. Daarmee kun je voor elk project, ongeacht de wens van de adviseur of opdrachtgever, een passende, brandveilige situatie creëren.